Søknadsskjema

Info om søknadsskjema

Linjer

Info om linjer

Skoleåret

Skoleåret starter i slutten av august og avsluttes i midten av mai. Det er ingen søknadsfrist. Vi tar opp elever fra 1. februar og til det er fullt. Du kan søke helt fram til skolestart, men det er lurt å være tidlig ute for å sikre seg plass. Aldersgrensen er 18 år, men snittalderen bruker å være 19 år. Yngre søkere kan bli tatt opp etter vurdering.

Skoleruta for 2017-2018 finner du her


Boforhold

Vi fikk i 2012 totalrehabilitert alle våre 5 elevinternat, slik at de fremstår som nye innvendig. Internatene har plass til 12 elever hver, fordelt på 4 doble rom og 4 enkeltrom. Du velger selv om du vil ha dobbelt eller enkeltrom. Å dele rom med en annen ungdom er en viktig del av det å gå på folkehøgskole. De fleste ønsker dobbeltrom og trives godt med det. Dersom du derimot ønsker å bo på enerom så er det selvfølgelig mulig. Enkeltrom koster kr 300,- ekstra pr. mnd. Alle internat har trådløst internett.

Reise til og fra skolen

Kirkenes er ikke lenger unna enn 2 timer med fly fra Oslo. Både SAS og Norwegian flyr til Kirkenes, og er du tidlig ute får du kjøpt svært rimelige flybilletter. Vi bruker å hente/bringe våre elever på flyplassen i forbindelse med de vanligste ankomsttider til skolestart og i forbindelse med ferier. Det er viktig at du tar kontakt med skolen for å avtale transporten til og fra skolen.

Regler

Vi på Pasvik folkehøgskole stiller krav til deg som elev. Vi vil at du skal vise vilje og ta ansvar for å skape et godt skolemiljø for deg og dine medelever. Utfordringene er mange, og det er noe av det som gjør skoleåret spesielt. Du må forplikte deg til å delta aktivt i skolens opplegg og følge de regler som gjelder. Vi har noen få, men viktige regler: ·      

  • All undervisning og fellesaktiviteter er obligatorisk
  • All bruk og oppbevaring av rusmidler er forbudt på skolens område. Det er også forbudt å komme tilbake til skolen påvirket av rusmidler.    
  • Etter klokken 23 skal det være ro på internatet, slik at de som ønsker å sove skal få muligheten til det.

Timeplanen

Vi har valgt å ha en timeplan som er ganske lik fra uke til uke, men i løpet av året vil det komme inn turer og ulike arrangement som bryter opp timeplanen. Ei uke på Pasvik folkehøgskole består av 15 timer linjefag, 7 timer fellesfag (samfunnsfag, aktivitetstimer, kor og allmøte), 5-9 timer valgfag, husmøte på internatet og i tillegg har vi lørdagseminarer som er på ca. 4 timer. Hver tredje helg er det frihelg uten lørdagsseminar. Du kan laste ned timeplanen her.

Fellesturer

Få, om noen folkehøgskoler reiser så mye som oss. I tillegg til turene på linjefaget har vi mange fellesreiser. Vi strekker oss langt for å tilpasse turene ut i fra interessene til elevene. Eksempelvis kan du i en uke få være elev på en skole i Murmansk og samtidig få bo i et russisk hjem.

Mørketidstur

I slutten av november, når mørketiden har lagt seg over Nordkalotten, gir vi oss ut på en reise i de nordlige delene av Russland, Finland og Norge.

 

Villmarksturer / prosjektuker

Vi har ulike prosjektuker felles for hele skolen gjennom skoleåret. På høsten bruker vi 1 uke rett etter skolestart til å dra på tur på tvers av klassene. Dette er en kjempefin mulighet til å bli bedre kjent med dine medelever. Ute i villmarka kommer vi tettere sammen og fellesskapet styrkes. Vi har dessuten temauker/dager med f.eks samisk fokus, Norge-Russland, og vintertema. Felles for disse ukene er at vi er hele skolen sammen, noe som styrker samholdet på tvers av klassene, i tillegg til at man selvsagt lærer masse om de ulike temaene. 

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern