Søknadsskjema

Info om søknadsskjema

Linjer

Info om linjer

Pasvikdalen er en naturperle i Norge. Her rusler det ca. 40 bjørner rundt i skogene, en unik bjørnestamme i nasjonal sammenheng. Bjørnen er en sky skapning som helst unngår kontakt med mennesker, men sjansen for å se bjørn i vill tilstand er den største i landet. Ferdes du mye i skog og mark, kan vi nesten garantere at du finner spor etter bamsen.

Pasvikelva deler dalen i to og er samtidig vår grense mot Russland. Folket i Pasvik ferdes på elva både vinter og sommer. Mange vann og sideelver forgreiner seg ned mot dette vassdraget. Fisket er godt, hele 9 ulike fiskeslag kan du få og ørret på over 5 kg er ikke uvanlig. Furuskogen som dekker hele Pasvik er en del av den russiske taiga, som brer seg helt fra Sibir.

Mest kjent er Øvre Pasvik nasjonalpark, Norges største urskogsområde. Her finner vi våre store rovdyr som ulv, jerv og bjørn. Skogens konge, elgen, er et vanlig syn. Fuglelivet i Pasvik er kjent for sitt mangfold. Jakt på storfugl og rype er en av de store fritidsaktivitetene i området. I distriktet finner du også flere gode lakseelver. Som friluftselsker kan du velge på øverste hylle. Fra kano til ski og fotturer, hundespann eller skuter, villmarka ligger der for deg. Midt i denne dalen finner du Pasvik folkehøgskole - verdens østligste folkehøgskole.

Pasvik folkehøgskole ligger på Svanvik, som er hovedsenteret i Pasvikdalen. Her finner du et nytt næringsbygg med butikk, kafé og bibliotek. Et naturlig samlingspunkt for folk i bygda. Svanvik har også grunnskole, grensestasjon, kapell og verdens lengste gamme! Nærmeste nabo til folkehøgskolen er Svanhovd miljøsenter, et regionalt kompetansesenter for forskning på natur og miljø. Svanhovd har også egen konferanseavdeling og er nasjonalparksenter for Øvre Pasvik nasjonalpark.

En liten biltur unna skolen ligger Kirkenes. Her finner du alt en moderne småby kan by på av fasiliteter. Byen har fått helt ny kino og utvalget av butikker er veldig godt i forhold til størrelsen på byen. Vi setter opp buss til byen for elevene hver uke. 25 minutter fra skolen er det et lite alpinsenter som det er mulig å besøke.

Kirkenes er ikke lenger unna enn 2 timer med fly fra Oslo. Både SAS og Norwegian flyr til Kirkenes, og er du tidlig ute får du kjøpt svært rimelige flybilletter.

Sjekk været på yr.no


Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern