Søknadsskjema

Info om søknadsskjema

Linjer

Info om linjer

På skolen

Her får du endelig tid til faglig fordypning og til å forske i dine interesseområder. I en læringsprosess som omfatter hele mennesket. Linjefaget du velger blir selvfølgelig viktig, men internatlivet og alt det andre som skjer på folkehøgskolen er med på å gi deg en helt spesiell kompetanse. En sosial og faglig kompetanse som vil bety mye for deg resten av livet og som mange arbeidsgivere vet å verdsette. Vi legger alt til rette for at du gjennom samhandling med andre vil oppleve glede, tilhørighet og trygghet.


Beliggenhet

Når du kommer som elev til Pasvik folkehøgskole skjønner du bedre hvorfor vi kalles "Grenseskolen i grenseland". Skolen ligger i Pasvikdalen med Russland godt synlig rett over Pasvikelva og Finland mot sørvest, som nærmeste naboer. Det er naboer du vil bli godt kjent med i løpet av skoleåret - kjennskap er veien til vennskap.

Finnmark er kontrastenes land. Vill og vakker natur,og en varm og åpen befolkning. Å bo i Finnmark er å leve med naturen. Det er umulig å ikke la seg fasinere av nordlyset og mørketiden. Mange turister og kunstnere reiser til Finnmark i vinterhalvåret for å oppleve det spesielle lyset. I Pasvik er det skikkelig vinter med kuldegrader og nok snø. Varmen finner vi i lune hus og gode tyribål ute.

Pasvik folkehøgskole ligger på Svanvik, som er hovedsenteret i Pasvikdalen. Her finner du et nytt næringsbygg med butikk, kafé og bibliotek. Et naturlig samlingspunkt for folk i bygda. Svanvik har også:

  • grunnskole
  • grensestasjon
  • kapell
  • verdens lengste gamme
  • Svanhovd miljøsenter, et regionalt kompetansesenter for forskning på natur og miljø. Svanhovd har også egen konferanseavdeling og er nasjonalparksenter for Øvre Pasvik nasjonalpark.

Pasvikdalen er en naturperle i Norge. Her rusler det ca. 40 bjørner rundt i skogene, en unik bjørnestamme i nasjonal sammenheng. Bjørnen er en sky skapning som helst unngår kontakt med mennesker, men sjansen for å se bjørn i vill tilstand er den største i landet. Ferdes du mye i skog og mark, kan vi nesten garantere at du finner spor etter bamsen.

Pasvikelva deler dalen i to og er samtidig vår grense mot Russland. Folket i Pasvik ferdes på elva både vinter og sommer. Mange vann og sideelver forgreiner seg ned mot dette vassdraget. Fisket er godt, hele 9 ulike fiskeslag kan du få og ørret på over 5 kg er ikke uvanlig. Furuskogen som dekker hele Pasvik er en del av den russiske taiga, som brer seg helt fra Sibir.

Mest kjent er Øvre Pasvik nasjonalpark, Norges største urskogsområde. Her finner vi våre store rovdyr som ulv, jerv og bjørn. Skogens konge, elgen, er et vanlig syn. Fuglelivet i Pasvik er kjent for sitt mangfold. Jakt på storfugl og rype er en av de store fritidsaktivitetene i området. I distriktet finner du også flere gode lakseelver. Som friluftselsker kan du velge på øverste hylle. Fra kano til ski og fotturer, hundespann eller skuter, villmarka ligger der for deg. Midt i denne dalen finner du Pasvik folkehøgskole - verdens østligste folkehøgskole.

Send oss din søknad i dag!

Flere av våre linjer er veldig populære. Sikre din plass neste år allerede nå!
TOPP
Personvern